Sådan vælger du det rette barbord

Fra køkkener til stuer til decideret bar rum er barborde en stadigt stigende tilstedeværelse i manges hjem. Praktiske og stilfulde giver de dig mulighed for at skabe et kompakt barområde til en ofte god pris. Med så mange barborde at vælge imellem, kan det være lidt skræmmende at vælge det rigtige design, så vi har lavet denne guide for at hjælpe dig med at vælge et lækkert barbord til hjemmet.

Barbordets højde

Højden er måske den vigtigste faktor at overveje. Barborde falder ofte i en af ​​to hovedkategorier – bord eller vogn og hver er velegnet til et specifikt miljø. Standard barborde er cirka 90 cm høje, samme højde som det gennemsnitlige køkkenbord. Dette er ideelt at bruge sammen med barstole, der giver dig mulighed for at sidde komfortabelt, uden at dine knæ kommer i kontakt med undersiden af bordet.

Hvis du ikke har plads til et højt barbord, eller du bare er på udkig efter et andet design, kan du også vælge en såkaldt barvogn. Her kan du ikke sidde ved bordet, men du kan udstille dine flotteste glas og karafler og dine yndlings drikkevarer.

Så afhængigt af hvad du går efter, er det vigtigt at overveje højden på dit barbord – dette gælder dog oftest ved barborde, du kan sidde ved.

Størrelse og form

Ligesom med højden, vil størrelsen og formen på dit bord i høj grad være bestemt af, hvad du vil bruge det til. Hvis du planlægger at parre den med barstole, så skal størrelsen på toppen svare til det antal personer, der skal sidde omkring den. Det gennemsnitlige design har en topdiameter på 60 cm, med en basisdiameter på 45 cm. Dette kan dog variere, så det er værd at måle din plads på forhånd for at træffe den bedste beslutning. Formen er også vigtig. Runde borde er mere kompakte og nyttige i områder med stor trafik, hvor skarpe kanter bedst undgås. Firkantede toppe er ideelle til større rum, da kanterne betyder, at de har en tendens til at fylde mere.

Hvis det er barvogn, du er på udkig efter, kan du også vælge imellem mange forskellige størrelser og former. Mange barvogne har dog to hylder indbygget, så du får ekstra plads til at opbevare alle dine ting.

Bordplade finish

Toppen er det visuelle omdrejningspunkt for ethvert design, og dens finish spiller en vigtig rolle i at definere produktets overordnede look. Igen er det værd at overveje din tilsigtede brug af dit barbord. Hvis du planlægger at servere mad eller drikkevarer, er det en god idé at gå efter et design med en praktisk aftørringsoverflade. Heldigvis kan du godt finde holdbare og alsidige overflader, som laves i en række flotte former, designs og farver! Designs med trætoppe er også lette at vedligeholde, og i enten valnød eller lys bøg har de en naturlig, stilfuld appel. Til noget lidt anderledes giver kunstlæder traditionelle design en moderne twist, eller granit og marmor en mere klassisk finish. Glastoppe er også populære, da de er nemme at tørre af, er vandtætte og fås i en række stilarter.

Rammefinish

Effekterne af den faktiske rammefinish har en tendens til at være mere subtile end dem på toppen. Den bedste måde at vælge din rammefinish på er at overveje de andre elementer i rummet. Hvis du allerede har valgt et sæt skinnende krom barstole, så er et matchende krom barbord et godt valg. Eller, hvis dit køkken indeholder hvidevarer i børstet stål, så gå efter et bord i mat børstet stål med en lignende finish for et stilfuldt koordineret look. Begge materialer er betydelige i vægt, hvilket sikrer styrke og stabilitet, og mange inkluderer gummibelagte gulvbeskyttere for at hjælpe med at minimere skader på gulve, så du også passer på resten af dit hjem med dit nye flotte barbord!