Hvad er bioethanol og hvor kan man bruge det?
Bioethanol er måske et ord som man har hørt og troede man har forstået, men det ikke noget de fleste rent faktisk ved hvad er. De fleste har en ide om, hvad ethanol er: det har noget med sprit at gøre. Hvis man har haft denne tanker, så har man fuldstændig ret. Det har nemlig noget med sprit at gøre. Faktisk er det sprit, men det er ikke den slags alkohol som vi plejer at drikke.
Det hele starter ellers meget ens. Metoden man bruger for at få skabt bioethanol, er stort set den samme metode som hvis man vil skabe spiritus. Det foregår ved at man får nogle sukkerstoffer til gære således at der opstår en alkoholprocent. Forskellige typer af spiritus er lavet på forskellige typer af planter. Det kan for eksempel være majs, kartofler eller lignende. Det kan også være korn. Det er det meste af vores øl lavet af.
Bioethanol er også lavet af gæret sukker, men det har en så høj procent af alkohol, at ingen nogensinde bør prøve at drikke det. I stedet bruges det som regel som en form for brændstof. Sprit brænder nemlig rigtigt godt, og hvis det bliver udnyttet på den rigtige måde, så kan det også brænde rigtig længe.
Hvis du har brug for sprit til en lampe eller en ovn, så find et stort udvalg, og køb bioethanol.
Bioethanol er en form for biobrændstof
Det gode ved bioethanol er at det rent faktisk er en form for biobrændstof. Det vil sige at den er CO2-neutral. Det er meget vigtigt aspekt, som kun vil blive endnu mere vigtigt i fremtiden.
Dagligt hører vi i nyhederne hvor grelt det står til med vores planet. I hvert fald når det kommer til klimaet. En af de ting som ligger til grund for dette, er det store co2-udslip som er sket indenfor de sidste 200 år. Derfor er det meget vigtigt at vi får nedsat udledningen af co2, og her biobrændstof en del af løsningen. Faktisk bliver der blandet bioethanol i visse former for benzin.
Bioethanol udleder stadig kulstof når det bliver brændt af, det siger sig selv, så hvorfor er det co2neutralt? Det er det ganske enkelt fordi det er lavet på friske planter og ikke fossile brændstoffer. De grønne planter har en mængde co2 samlet i sig, som så kommer tilbage til luften når de bliver brændt. Der bliver altså ikke udledt yderligere co2, end hvad der eller ville være gjort.
Hvor bliver bioethanol ofte brugt?
Som før nævnt bliver der faktisk i Danmark ofte blandet helt op til fem procent biobrændstof i vores benzin, men det er naturligvis ikke det eneste sted man bruger det, og det er heller ikke der de fleste kender det fra.
Mange vil bruge bioethanol til andre former for afbrænding. Det kan for eksempel være en brændeovn, eller det kan være forskellige former for lys og lamper.