3 måder at låne penge på

Alt i livet koster efterhånden penge, og derfor kan det være svært at få råd til det hele. Både bolig, bil, familie og mad koster mange penge, og hvis du samtidig gerne vil leve et liv uden store bekymringer, så er det ikke altid nemt også at få råd til den store ferie eller et nyt badeværelse. Heldigvis kan langt de fleste i dag låne sig til det meste, men det er ikke uden konsekvenser, da det kan påvirke din fremtid.

Her kan du læse mere om, hvilke muligheder du har for at låne penge til det, du gerne vil. Der er fordele og ulemper ved de forskellige lånetyper, og det afhænger af dig og dine behov. Læs med videre, og bliv lidt klogere på, hvilke muligheder du har, og hvilken lånetype der måske er den bedste for dig.

Banken

I dag har mange danskere en gæld i banken, og det kommer også i kølvandet på den stigende popularitet inden for ejerboliger. Når du låner penge i banken, så er det et større beløb, som du skal bruge til f.eks. et boligkøb. Banken stiller altid en minimumsgrænse for, hvad du skal låne, før du må optage et lån hos dem. Samtidig kan du låne en stor sum penge til boligkøb eller ny bil, hvis banken godkender dig.

Når banken skal vurdere, hvad du må låne, og om du overhovedet kan få lov til at låne penge hos dem, så kigger de hovedsageligt på dine indtægter og dine udgifter. De vil sammen med dig kigge på, hvor mange penge du gerne vil have til rådighed hver måned, og hvilke udgifter du skal dække fast. Har du allerede en gæld, så bliver dette også taget med i betragtningen. Herefter vil banken udregne, hvor meget du må låne af dem og samtidig give dig et tilbud med en fast rente. Ofte kan du få en forholdsvis lav rente i banken, hvilket vil være en fordel for dig på den lange bane.

Lån penge online

I dag benytter mange sig af de velkendte kviklån, hvor du kan låne et mindre beløb nemt og hurtigt via udbydere på nettet. Her skal du blot ansøge om at låne penge online, hvor du skal give siden en række oplysninger. Du vil som udgangspunkt altid kunne låne penge online, hvis du overholder deres krav, som blandt andet er alder, og om du er registreret i RKI. Herefter vil der blot gå få dage og nogle steder få timer, inden du modtager dine penge.

At låne penge online kan være en god mulighed, hvis du akut står og mangler penge til noget meget nødvendigt. Dog skal du være opmærksom på, at du vil få nogle høje renter med disse lån, og kan du ikke betale tilbage inden fristen, så koster det dig yderligere. Samtidig skal du være opmærksom på den udbyder, som du har i kikkerten. Der er mange på markedet, og nogle af dem kan ende med at koste dig dyrt.

Familiehjælp

Denne mulighed er ikke en, som alle har, men har du, så kan det vise sig at være det bedste valg. Skal du låne et mindre beløb, så kan det være, at du har noget familie, der kan hjælpe dig med dette lån. Her kan I aftale en fast rente, som du skal betale hver måned, og aftale den løbetid, som lånet skal have. Det betyder for dig, at du slipper for et banklån eller et kviklån, og muligvis kan du få den bedste rente her. Du skal dog være særligt opmærksom på, at det kan skabe en konflikt i familien, hvis ikke du overholder din del af aftalen. Derfor skal I snakke dette nøje igennem, inden I vælger at gøre det.