Vær opmærksom på regler hvis du skal importere en bil fra udlandet

Har du længe drømt om at få en ny bil? Mange danskere har en drømmebil i tankerne, som de håber på at kunne få råd til en dag. Nogle gange kan det godt betale sig at købe en bil fra udlandet, da den kan være billigere i forhold til herhjemme. Forelsker du dig i en bil fra f.eks. Tyskland, så skal du være opmærksom på, at der er nogle specielle regler angående importering af en ny bil. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i disse regler, så du er helt sikker på at have forberedt det hele til når bilen kommer.

Særlige regler ved køb af bil fra udlandet

Nogle af de specielle regler som du skal læse nærmere om, er bl.a. eksportplader. Ifølge reglerne må du gerne få bilen til Danmark med eksportplader. De tyske plader må sidde på din bil i op til syv dage efter den er kommet til landet. Derfor er det en god ide at du i god tid får bestilt danske nummerplader hjem, så de er klar til at blive sat på bilen. Hvis du glemmer at få skiftet til danske nummerplader, så vil bilen være ulovlig at køre rundt i. Derudover skal du også være opmærksom på at bilen er blevet synet. Se her hvis du skal vide mere om import af udenlandsk bil.

Mange fordele ved at få en bil fra udlandet

Om det helt og holdent kan svare sig at købe en bil fra udlandet er et individuelt syn. Der er flere parametre at tage hensyn til. Der er dog mange fordele ved at købe en bil fra udlandet. Udvalget af biler er generelt større i forhold til Danmark. Derudover kan du som regel få en bil med større udstyrspakke til en langt mere attraktivpris i forhold til Danmark.

Gode tips til dig der vil købe bil fra udlandet 

Det anbefales at du tager til udlandet for at afprøve din drømmebil, så du ikke bare vælger den ud fra et billede. Det kan være at du bliver skuffet over hvordan bilen er i virkeligheden. En bil er som regel en langtidsinvestering og derfor skal du være sikker på, at den lever op til dine forventninger. Det kan svare sig at du sammenligner priser på drømmebilen flere steder i f.eks. Tyskland for at få en ide om hvilken pris du kan få den til samt hvor meget der følger med i bilen i forhold til udstyr.

Følg din mavefornemmelse

Det er vigtigt at du følger din mavefornemmelse og dermed træffer valg ud fra hvad der føles som det rigtige for dig. Når du ser en fed bil første gang, kan det føles som det helt rigtige. Det er en god ide at sove på det, mærke efter og vurdere om det er den kommende bil du skal have.