Sådan kan du forbedre det fysiske arbejdsmiljø

Det fysiske arbejdsmiljø dækker over en lang række faktorer, lige fra de lavpraktiske ting som kontorstole til støjniveauet på kontoret. Det er kort sagt alle de fysiske forhold på arbejdspladsen, dvs. alt hvad man kan se og føle på, men faktisk også det man kun kan føle med sanserne, nemlig støj, temperatur, lys og så videre.

Et godt fysisk arbejdsmiljø er grobunden for en god dags arbejde, og det bør derfor være højt på enhver arbejdsgivers prioriteringsliste. Vi har her samlet vores tips til, hvordan du kan skabe et bedre fysisk arbejdsmiljø på kontoret.

Vælg ergonomi

Når der er tale om et meget stillesiddende arbejde (som nok er tilfældet for de fleste af os), er det meget vigtigt, at der er gode arbejdsforhold på kontoret. Det omfatter bl.a. en god kontorstol og et bord. Men hvordan defineres en god kontorstol og et godt skrivebord? Som udgangspunkt siger man, at en god kontorstol har hæve/sænke-funktion, har rygstøtte, der kan indstilles samt en vippefunktion i sædet. Et godt skrivebord har også hæve/sænke-funktion, så medarbejderne kan skifte mellem at sidde ned og stå op.

Slip af med støj

Støj er et af de mest forstyrrende elementer på arbejdspladsen, og det kan faktisk i værste tilfælde føre til, at medarbejdere går ned med stress. Det er derfor helt essentielt, at alle medarbejdere har mulighed for at lukke verden ude og skabe et roligt miljø, hvor de kan koncentrere sig og fokusere, så produktiviteten forbliver i top. Det kan her være en idé i de såkaldte storrumskontorer at indrette med en eller flere telefonbokse. En telefonboks er en lydisoleret boks, hvor medarbejdere kan trække sig tilbage, når de har brug for ro og fred. Du kan finde en telefonboks i flere forskellige størrelser her: https://telefonboks.dk/

Mere bevægelse og flere pauser

Man kan sidde stille mange timer om dagen, men det går altså ikke – især ikke for kroppen. Det er vigtigt, at alle medarbejdere får bevæget sig og holdt lidt pause i løbet af dagen, ellers er hjernen færdig længe inden arbejdsdagen er slut. Det kan derfor være en god idé at aftale faste tidspunkter, hvor alle kører bordet op – og så kan det også være en god idé at indføre faste pauser hver dag, hvor alle lige kommer udenfor på en rask lille gåtur. Det hjælper uden tvivl hjernen i gang igen – og så hjælper det på den lange bane også på både arbejdsglæde og sundheden.