Restauranter handler først og fremmest om mad

At gå på restaurant, handler om alt muligt andet, ud over at få sig et måltid mad. Det skal være hyggeligt. Det skal være i selskab med gode mennesker. Tjeneren skal være venlig og vidende. Restauranten må gerne have en lækker beliggenhed. Alle mulig andre faktorer spille ind. Men når alt kommer til alt, så er det jo maden det handler om.

De bedste er oftest de dyreste

Vil du have det ypperste af kogekunsten, så er det i reglen også det dyreste. Noma, som ligger i København, er en af landets dyreste restauranter, til gengæld er det også en af de absolut bedste restauranter i hele verden. Her passer prisen helt nøjagtigt til den mad og den helheds oplevelse du får. Andre restauranter er næsten lige så dyre. Nogen af dem laver virkelig god mad.

Andre gør ikke. Nogen dyre restauranter er dyre, uden at prisen står mål med selve maden. De synes selv at deres restaurant er helt vidunderlig. Måske fordi den har en fantastisk udsigt. Men, som før nævnt, så handler et besøg på en god restaurant, først og fremmest om maden.

Du kan altså ikke kun kigge på prisen, hvis du er på udkig efter en god restaurant.

Ventelister er et godt tegn

Noget du godt kan kigge på er ventelisten. De fineste restauranter som landet kan byde på, er også dem med den absolut bedste mad.

Ind i mellem dukker der nye restauranter op, som på forhånd har fået så meget positiv omtale, at deres venteliste også kan blive meget lang, i løbet af meget kort tid. Her bør du nok vent på at de første anmeldelser kommer ud, før du beslutter om den er fin. Nyheder kan skabe lige så lange ventelister, som ægte fine restauranter.

Restaurant besøg på budget

Ind i mellem støder du på en lille restaurant, med overkommelige priser. Mange restauranter med små priser, laver budget mad. De indkøber ikke de bedste råvarer og deres menu er sat sammen af billige sager. Men, ind i mellem støder du på en lille restaurant, hvor der både er priser som er overkommelige og hvor maden smager så englene synger. Ofte er det ejeren, som også er kokken, der byder dig indenfor. Her er pengene ikke brugt på personale, store lokaler og fint interiør, men på selve maden. Her er det kærligheden til kogekunsten, der driver værket.