4 ting du bør vide om misbrug

Misbrug er et stort problem i Danmark. Der er mange, der kæmper dagligt med at komme ud af et misbrug og blive stoffri. Det er en svær ting at komme ud af, fordi det holder en fanget i en fælde, hvor man ikke rigtigt kan komme op. Til sidst kan det ende med, at man faktisk dør af misbruget. Hvis man har et misbrug, så er det vigtigt at få hjælp til at komme ud af det. Der er mange behandlingssteder, som kan hjælpe en med at komme ud af misbrug og blive stoffri. I dette indlæg vil vi komme nærmere ind på 4 ting du bør vide om misbrug.

1. Misbrug er ikke kun alkohol og stoffer

Mange tror, at misbrug kun er alkohol og stoffer, men det er langt fra sandt. Der er mange forskellige ting, som kan give misbrug. Eks. kaffe, cigaretter, sex, mad og shopping. Hvis man drikker for meget kaffe, så kan det også være et misbrug. Det er vigtigt at huske på, at misbrug ikke kun er alkohol og stoffer. Det kan være mange ting. Det handler bare om at misbruget kommer til at være den styrende faktor i livet og dermed ødelægge alt andet.

2. Misbrug er ikke bare et personligt problem

Misbrug er ikke kun et personligt problem. Det er også et problem for de pårørende og for samfundet. Det er derfor ikke kun den, der misbruger, der har et problem, men det er også et problem for andre. Derfor er det vigtigt at bryde misbruget, så man ikke kun får et bedre liv selv, men også for de pårørende og de omkring én.

3. Misbrug er ikke noget man bare selv kan stoppe med

Der er desværre alt for mange, som har den holdning, at man som misbruger, jo “bare” kan tage valget om at stoppe med sit misbrug, når man vil. Det er slet ikke så enkelt. Hvis man har et misbrug, så bliver man ofte nødt til at have hjælp til at stoppe. Det er svært at komme alene, og derfor er det vigtigt at få hjælp. Det kan være i form af en behandling eller i form af rådgivning, som du kan finde her: https://www.alfakbh.dk/alkoholbehandling/.

4. Misbrug er ikke ensbetydende med en dårlig person

Det er vigtigt at huske på, at man ikke er en dårlig person, hvis man har et misbrug. Det er nemlig slet ikke noget, som man selv har valgt. Der er mange årsager til, at man får et misbrug, og det kan blive udløst af mange forskellige ting.