Vinterdæk – er det must-have eller kan man køre uden ?

Tiden er kommet til det store vinterdæk skift, skal du også skifte ?

Når vi rammer November, så er det ved at være tid til at tænke på vinterdæk. Det er omkring denne måned at vi rammer de magiske 7 grader i gennemsnit, der gør at du bør tage dine sommerdæk af. Dermed er det slut med flotte alufælge. Istedet hedder det nu velkommen kedelige sorte stålfælge med vinterdæk

Det store spørgsmål mange stiller er, skal jeg virkelig have vinterdæk på ? Det er jo ikke sådan at vi længere har de her hårde vintre med måneder fyldt med sne og is. Svaret er egentlig ret simpelt. Ja du skal have vinterdæk på hvis du gerne vil komme sikkert gennem vinteren. 

Grunden til at så mange nok alt i alt gerne vil slippe, er at det jo er lidt bøvlet. Man skal både have skiftet dæk, samtidig med at det også koster penge at få et ekstra sæt fælge til sine vinterdæk. Specielt kvinder har her en masse gode alternativer de gerne vil bruge pengene til. Sko, kjoler, café besøg, frækt lingeri og sminke står højere på listen end dæk og fælge. 

Der finde heldigvis et alternativ til dem der vil spare penge.

Hører du til en af dem der gerne vil slippe for bøvlet ved at skifte dæk et par gange i året ? Så er der gode nyheder. Hvis ikke du allerede ved det, så er der nemlig en type dæk du kan køre med hele året. Den har derfor også fået navnet helårsdæk. Det er en slags hybrid mellem vinterdæk og sommerdæk. Der er taget lidt fra begge dele, for at mødes på midten. Dækket bliver aldrig helt 100% så effektivt som sine to forfædre, men det er et acceptabelt alternativ til ekstra fælge og bøvlede dæk skift. 

Det et helårsdæk består af, er normalt samme mønster som et vinterdæk, med en gummiblanding der står midt i mellem sommer og vinter. Den klarer sig ganske fornuftigt, så længe vi ikke får en alt for hård vinter eller en ekstra hed sommer.