Tips til indretning af børneværelset

Har du brug for hjælp til at dekorere et hyggeligt, kreativt og dejligt børneværelse? Læs videre og få nogle gode tips til, hvordan du nemt kan dekorere børneværelset uden at gå fallit på samme tid.

 

1) Soveområdet

Et dejligt og indbydende soveområde i børneværelset må være en prioritet

Soveområdet inviterer til at lege og læse bøger. Tænk over, hvordan du selv ville føle dig ekstra velkommen i dit soveværelse. Måske nogle puder med forskellige former, og et dejligt sæt sengetøj.

Gør man soveområdet hyggeligt, kan har børnene lyst til at tilbringe tid i sengen både når det er sengetid, , men også om dagen, når de leger der. Der er masser af forskellige slags sengetøj og dynebetræk, det er bare at gå på opdagelsesrejse.

Hvis du er praktisk eller kender nogen, der kan hjælpe dig med at bygge en hule, er der masser af muligheder. I hulen kan du for eksempel etablere hyggelige lys eller prinsessestof.

 

2) Smart opbevaring

Du ved, hvordan et rodet børneværelse ser ud … og du ved, hvordan et pænt børneværelse ser ud. Som forælder er det ofte udfordrende at få børnene til at deltage i rengøringen af ​​væreslet og få legetøjet på plads igen efter en lang og sjov dag. Men hvis du f.eks. finder opbevaringskurve med et sjovt design eller en sjov form, kan det blive en sjov aktivitet for dem at rydde op. Sig for eksempel, at alle biler skal i kurven formet som et jordbær.

Smart opbevaring er ikke kun sjovt, men det giver et legende udtryk til børneværelset og krydderi til alle de sædvanlige opbevaringsmuligheder.

 

3) Dekorér efter et tema

Du synes måske, at dit barn er for lille til at bestemme hvordan værelset skal se ud, så prøv i stedet tale lidt om dit barns interesser. I kan dekorere rummet sammen. Så uanset hvad interesserne måtte være, er der mange muligheder for at dekorere et børneværelse med et tema, som dit barn kan lide, og som du også synes er passende.

 

4) Tag børnene til rådgivning

Når du er færdig med temaet, kan det være en sjov aktivitet at tage børnene på jagt, når du skal på en opdagelsesrejse. Måske kan du gå til loppemarkedet og finde sjove detaljer, der kan males igen, passer til temaet, eller som I begge synes kan være en god og sjov detalje.

 

5) Hvad med gulvet?

Du tænker måske ikke over det, men børns leg placeres ofte på gulvet. Så hvorfor ikke dekorere med forskellige tæpper eller måske et væg-til-væg tæppe? Et tæppe vil give rummet en hyggelig følelse, og det er behageligt og blødt at sidde på. Om vinteren holder det dig også varm, og som en ekstra bonus vil du opleve, at lyden dæmpes.

God indretning!