Ting du bør vide om en engelsk bulldog

Der er mange der har godt at have en hund i hjemmet. Hunde skaber en god stemning, er støttende når tingene går den dårlige vej, og skaber en tryghed i huset. Men når man anskaffer sig en hund, så gør man det også af et særligt behov.

Ligeledes når man kigger efter en særlig race, så kigger man også efter hvilken personlighedstype de forskellige racer er kendte for at have. Det drejer sig om en hvis kemi når man vil have en hund, men man kan lige såvel have lyst til en særlig hunderace på grund af tidligere bekendtskaber.

For eksempel når det kommer til den engelske bulldog. Engelske bulldogs kan findes rundt omkring i forskellige familiekredse, men med en engelsk bulldog skal man vide hvad man går ind til før man skaffer dem.

Lille, kærlig og kontrolleret?

Har man mødt en engelsk bulldog engang i sit liv, så vil den forekomme ganske nænsom, lidt kluntet og egentlig ret hyggelig trods for dens noget store mund. Her virker hunden til at være en fantastisk familiehund, og det er ikke helt galt at tro at den kan være det.

Dog er det vigtigt at understrege at det er noget den kan være. Hvis du opdrager hunden i et miljø, hvor den vænner sig til børn og kan omgås børn, så kan du skabe en god familiehund ud af en engelsk bulldog. Bliver hunden ikke opdraget til sådanne situationer, så er der en chance for at den bliver aggressiv, hvilket understreger vigtigheden i opdragelsen.

Kommer opdragelsen og kontrollen på plads, så kan børn opleve en ekstra babysitter der vil nyde at spendere eftermiddagen ude i haven med børnene eller ligge på gulvet med dem og se en sjov film. Man kan derfor ikke sige at bare fordi hunden har et indgroet potentiale til at blive aggressiv at den ikke egner sig som familiehund; det drejer sig i bund og grund om indlæring og kontrol.

Tænk på hunden behov

Når det kommer til selve det at træne en hund, så skal du være opmærksom på at den er lidt tung for den selv. Her menes der er at der meget krop når man tænker på hvor små ben en engelsk bulldog har. Ligeledes kan der også være en risiko for at den overbelaster sin vejrtrækning hvis du ikke giver den de rette mængder pauser.

Her er der til gengæld heller ikke et sikkert valg ved at sige at I slet ikke vil træne den. Som nævnt ovenfor så er opdragelsen vigtig for dens personlighed, men træningen skal ligeledes hindre hunden i at gå hen og blive doven. Det er en race der har let til overvægt; og en doven hund der spiser meget og som slet ikke trænes, der giver det sig selv hvad der vil ske.

Det er en svær balancegang hvor det er godt at have øje på hunden, læse hvad den har brug for, så I kan få en god hund og den kan få et godt hjem.