Konfirmation find de bedste tip her

Gode tip til konfirmation er kærkomne. Der er utroligt mange gøremål i forhold til konfirmationsfesten og nogen står for det meste selv for at gøre det billigere, og det er selvfølgelig ganske fint. Det kræver bare planlægning i god tid hvis der skal blive styr på konfirmationen. Der er meget at holde styr på og derfor kan det være godt med en klassisk, to do liste. Skriv ned og streg ud efterhånden. De unge skal meldes til konfirmationsforberedelse hvis der skal en kirkelig handling til forud for festen og der skal inviteres gæster.

Før konfirmationsfesten

Hvordan du vil invitere gæster, komme an på budget, for det bliver nok at bruge penge på.

Du kan invitere via Facebook, eller købe færdiglavede invitationer og sende dem ud med posten. Det er godt at få svar i god tid, når du kender antallet af gæster så bliver planlægning af konfirmation nemt.

  1. Melde konfirmanden til konfirmationsforberedelse.
  2. Hvor skal festen holdes?
  3. Invitere gæster

Inden du bestemmer dig for hvor festen skal holdes, så tag et kik på forskellige muligheder, og værd at overveje i forhold til det kan være.

  • Er der mulighed for at underholde de mindste (plads)
  • Er der mulighed for overnatning i nærheden

Hvem skal lave mad? Det er et stort spørgsmål, for vælger i at få andre til at lave mad, så kunne det være en mulighed også at få dem til at afholde festen. Det kan spare jer for rigtig meget besvær og hvis prisen er fornuftig, så kan det sikkert godt betale sig. Indhent tilbud fra forskellige i lokalområdet, som kan tilbyde opdækning, mad, overnatning, oprydning efter festen mv.

Underholdning

Festlige indslag hjælper til en munter konfirmationsfest, læs mere om underholdning til konfirmation.

Tøj

Hele familien skal have pænt tøj på, har i den slags pænt tøj i forvejen, og matcher i hinanden?

Taler / tekster / byde velkommen / sige tak

Forbered teksterne i god tid- Konfirmationstale, takketale, takkesang, velkomstsange, konfirmationssange, bordkort, menukort.

En toastmaster?

Det kan være en ide at overlade magten til en toastmaster fordi der ellers kan komme for mange indslag, og man vil gerne undgå selv at skulle afvise det fra gæsterne.

Konfirmationskørsel?

Er der mulighed for det, så lad konfirmanden ankomme til kirken og til festen i en lækker vogn.

Billeder

Det er altid godt hvis en har ansvaret for at tage billeder på dagen.

Underholdning for de mindste

Hvem kan tage de mindste og mest utålmodige og fx lave underholdning i haven med havespil.

På konfirmationsdagen

Her kan en tidslinje være en god ide. Det er vigtigt ikke at komme for sent til noget og her kan et godt overblik hjælpe, hvem skal gøre hvad på hvilke tidspunkter. Aftal og skriv en tidslinje og undgå forvirring på selve dagen.

En tidslinje kunne indeholde nogen af disse punkter.

Hvornår hentes konfirmanden

Hvornår hentes blomster

Hvem byder velkommen foran kirken

Hvem byder velkommen til festen

Hvem skal holde tale hvornår

Tidspunkter for festlige indslag

Husk at gæsterne skal ledes i den rigtige retning fra kirken mod festen og svar på spørgsmål. Afholder i selv festen med mad og drikkelse så er der naturligvis mange flere punkter til listen.

Tillykke med den unge der er ved at blive voksen