Hvordan får man en prop ud af øret?

Der er flere som døjer med prop i øret, dette kan skyldes mange ting. Den mest primære årsag er at ens øre bliver tilstoppet af ørevoks. Dette er med til at lave en blokade i øregangen, som stopper for både for lyden, men også cirkulationen i øret. Dermed bør man vedligeholde sine ører, for at fraholde tilvoksningen af ørevoks. Dog bør man sørge for ikke at skubbe ørevoksen længere ind i øret, dette gør bare at voksen bliver skubbet længere ud, end det kommer med ud. 

Hvilke midler skal man benytte for at fjerne en prop i øret?

Man kan fjerne en prop i øret ved at starte med at blødgøre proppen inde i øret. Her vil de være bedst at benytte sig af en ørespray, som kan blødgøre voksen. Når voksen er blevet blødgjort, skal man benytte sig af en ørespøjte. Denne sprøjte skal man fylde med lunkent vand, og sprøjte ind i øret, så det rammer proppen. Når proppen vil blive løsgjort, vil den formentlig glide ud af øret af sig selv. Dog kan propper side så godt fast, at man bør opsøge sin egen læge og få hjælp til at få den ud.

Hvordan vedligeholder jeg øret, så propperne ikke opstår igen?

Det er meget enkelt og nemt at vedligeholde et øre, så det ikke bliver tilvokset med ørevoks igen. Man bør blot benytte sig af midler, som blødgøre ørevoksen inde i øret og dermed sørger for at ørevoksen selv kan glide ud af øret ved når man blot går rundt i sin normale hverdag. Det bedste middel til at vedligeholde ørerne er ørespray. Der findes rigtig mange forskellige øresprays på markedet. Dog bør man vælge en, som er lavet af naturlige og gode mineraler for ørerne. Derved opnår man også det bedst mulige resultat, og ens øre vil holde sig sunde og raske i meget lang tid.