Guide: disse hunde har brug for hundedækkener om vinteren

Mange mennesker glemmer, at nogle hunde kan have brug for dækkener når kulden begynder at trænge sig på. Det er nemlig langt fra alle hunde, der kan holde varmen selv i alle situationer udendørs. Ligesom mennesker ikke bryder sig om at fryse så gør hunde det heller ikke. Derudover kan hunde (ligesom mennesker) blive syge af, at gå og være holde i længere tid af gangen. Hvis du ikke ved, hvilke hunde der kan have brug for dækkener om vinteren, så kan du blive klogere på det her. Hvis du mangler svar på andre vigtige emner så kan du finde højest formentligt det på yul.dk 

Ældre hunde  

Specielt ældre hunde vil have brug for hjælp til, at holde varmen om vinteren. Uanset om hunden har kunnet holde varmen selv i sine yngre dage, så vil den formentlig have brug for hjælp til at holde varmen om vinteren. Det er dels fordi at ældre hunde ofte ikke bevæger sig lige så meget og lige så hurtigt som yngre hunde og så fordi at ældre hunde ganske enkelt bare har det svære ved at holde varmen selv. Derfor bør du altid give din ældre hun hundedækkener på om vinteren.  

Hunde med tynd pels  

Der findes faktisk en del hunderacer der simpelthen ikke laver pels nok og som er varm nok til at kunne holde varmen selv i det danske vintervejr. Disse hunde skal selvfølgelig også bruge hundedækkener når det begynder at blive for koldt til, at de selv kan holde varmen. Det er blandt andet racer som tysk pinscher, grey hounds og chihuahua. Disse hunde har alle det tilfælles, at de har en tynd pels og ikke selv danner den tykke vinterpels som gør at hunde selv kan holde varmen. Det er en fordel for disse hunde om sommeren, hvor de ikke vil have det helt så varmt som andre hunde, men om vinteren skal de bruge hundedækkener.  

Hunde til træning  

Når man er til hundetræning med sin hund, så vil der være meget tid hvor hunden skal holde sig i passiv tilstand. Det vil sige hvor den ikke bevæger sig og dermed kan holde gang i kroppen og dermed holde varmen. Derfor vil man ofte skulle bruge hundedækkener til sine hunde, når man går til hundetræning med dem om vinteren. Specielt hvis det er en træning som for eksempel agility hvor hunden går fra at skulle løbe meget og hurtigt og så stå stille.  

Hunde der skal vente længe i en bil eller bur  

Hvis du skal handle efter en gåtur om vinteren eller hvis hundene af andre grunde skal ligge stille i en kold bil eller i et koldt bur, så vil de skulle bruge hundedækkener for at kunne holde varmen. En hund holder varmen ved at bevæge sig i det kolde vejr. Hvis du fratager den muligheden for det, ved at holde den lukket inde et sted hvor det er koldt, så er det nødvendigt at give den et hundedækken på. Med hundedækkener kan du nemlig sørge for at den hund kan holde varmen selvom den ligger stille.