Guide: 3 grunde til at du ikke kan sove om natten

Ligger du og vender og drejer dig hele natten uden at kunne falde i søvn? Eller har du mange opvågninger i løbet  af natten? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Undersøgelser viser nemlig, at næsten 50 procent af danskerne oplever hyppige søvnproblemer. Hvis du er træt af at vågne uden en følelse af udhvilelse, er der flere forskellige ting, du kan gøre. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide med en oversigt over 3 grunde til, at du ikke kan sove om natten. 

Du har det for varmt

En af grundene til, at du ikke kan sove om natten, kan være, at du har det for varmt. Når din kropstemperatur stiger, begynder din blot at storme rundt i kroppen. Derfor sveder du om natten, og kan have svært ved at falde til ro. Du kan regulere din kropstemperatur på flere forskellige måder. Du kan blandt andet forsøge at andre temperaturen i soveværelset. Ved at skrue ned for varmen, kan du stadig sove med en varm dyne. Har du forsøgt at regulere temperaturen i soveværelset, uden held, kan du overveje at skifte dyne. Har du en stor og tyk dyne, kan dette være årsagen til, at du får det varmt. Skift derfor din tykke og varme dyne ud med en tyndere dyne.

Du har koffein i kroppen

En anden grund til at du ikke kan sove om natten kan være, at du har koffein i kroppen. Koffein er med til at opkvikke din krop og hjerne. Har du koffein i kroppen, når du går i seng, vil du kunne ligge søvnløs flere timer. Kroppen bliver nemlig først træt, når koffeinen er ude af systemet. Undgå derfor at drikke koffeinholdige drikkevarer lige inden sengetid. Den sidste kop kaffe kan være grunden til, at du ikke kan sove om natten!

Du løser dagens problemer om natten

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan en årsag til din søvnløshed være, at du løser dagens problemer om natten. Dette er den hyppigste årsag til søvnløshed blandt danskerne. Rigtig mange stresser rundt over bekymringer og natten, og falder derfor først i seng længe efter, de skulle have sovet. Grunden til, at du ikke kan sove, når du stresser om natten, er, at stress og bekymring får dit blodtryk til at stige. I takt med dette stiger din kropstemperatur og dit kolesteroltal. Du kan altså gå i seng rigtigt træt, men pludselig blive stresset for derefter ikke at kunne sove.