Derfor slår busrejsen den private bilferie – 3 gode grunde

Det er fortsat populært at tage på ferie igennem Europa i sin egen bil. Nuvel, Coronavirusset har måske blokeret for muligheden de seneste små 2 år, men med restriktionerne løftet i mange lande, er det igen en helt legitim mulighed at starte bilen og køre ned igennem Europa til eftertragtede destinationer som Italien, Spanien, Frankrig og mange flere.

Men! I kunne jo også tage bussen? Det er der nemlig mange gode grunde til. Vi bringer de 3 bedste her.

Nyd fællesskabet

Når man anvender turistkørsel, er det en anden form for fællesskab, som eksisterer omkring rejsen. I den store bus er atmosfæren nemlig særlig god, når man – rejsende som privat gruppe eller en del af en blandet skare – har mange personer omkring sig. Der er desuden heller ikke nogen, som er pålagt rollen som chauffør, fordi der er professionel service tilknyttet den opgave.

Dermed kan man mingle på kryds og tværs, sidde med sine bedste venner og foretage sig hyggelige ting som at spille kort, se film sammen og meget mere.

Spar penge!

Det bliver ofte en dyrere fornøjelse end først tænkt, når man tager sin egen bil. Dels er benzinpriserne dyre og dels er der som regel behov for et biltjek forud for en lang kør-selv-ferie. Medmindre man har en helt ny bil til sin rådighed naturligvis, hvilket dog ikke er tilfældet for alle. Desuden kan der være vejafgifter og meget mere, som skal betales ned igennem Europa – ligesom du skal være opmærksom på, om din forsikring dækker ordentligt i udlandet. Hvis ikke, ja så skal du også opgradere her.

Gør noget godt for miljøet

Hvis vi antager, at 50-70 mennesker rejser sammen i en bus, vil de efterlade et betydeligt mindre CO2-aftryk fra rejsen – kontra hvis alle disse mennesker skulle deles ud på ca. 25-30 biler. I disse dage, hvor der er stort fokus på klimaet, er dette en af de mange ting, der giver mening i det samlede regnskab. Nyd derfor at du kan slappe af inde i bussen – samtidig med at du er med til at belaste klimaet mindre.