Billeder i høj kvalitet til enhver lejlighed

Billeder kan noget som skrift ikke kan, og det er at kommunikere et budskab, eller en stemning langt hurtigere end man kan på skrift. Et billede siger som bekendt mere end 1000 ord. Og dette er der bestemt en stor sandhed i.

Billeder bliver som visuelt indtryk nemlig registreret og behandlet af hjernen langt hurtigere end den formår at gøre med tekst, som man jo skal se på ét for ét og forstå meningen med hver for sig og til sidst sætte sammen til en sammenhængende mening, når man er færdig med en sætning og med hele den pågældende tekst, man læser. Og det tager unægtelig meget længere tid end det gør at se på et billede, og nærmest med det samme afkode dets budskab, eller sammenhæng.

Hvis man har sin gang på internettet, kommer man på et eller andet tidspunkt ud i en situation, hvor man får brug for et billede. Det kan fx være som privat at man har en blog, hvor der mangler et godt billede til et indlæg, man har lavet, eller det kan være som professionel at man har en hjemmeside, en webshop, Facebook, Instagram og så videre, hvor der skal bruges et billede af et eller andet specifikt.

Her kommer stockfotos ind i billedet. Et “stockfoto” er et billede, der er tilgængeligt på en platform enten gratis eller mod betaling. Ønsker man stockfotos i høj kvalitet er man som regel nødt til at betale for dem.

 

Brug stockfotos og undgå bøder

Der er mange, der begår den fejl, når de skal bruge et billede til at lægge online i den ene eller anden situation at de finder et billede på Google ved at søge på det relevante emne, og så downloader det første det bedste billede og bruger til deres formål.

Selvom dette er en nem og hurtig måde at finde et billede på, kan man risikere at det billede, man finder, er beskyttet af brugerrettigheder. Og hvis det er det, er det faktisk ikke tilladt at bruge dem online uden tilladelse fra ophavsmanden.

Ejeren af et billede, der bruges online uden samtykke, kan faktisk opkræve bøder fra den person, der har brugt billederne uden tilladelse – og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse på mange tusindvis af kroner.

Vil man være på den sikre side, anbefales det derfor at man gør brug af en stockfoto tjeneste, såsom pepbercorn.dk. Gør man det, kan man være helt sikker på at man har ret til at bruge billederne, som man vil.

Stockfoto tjenesten pepbercorn.dk kom online den 1. november 2020, og er derfor ret ny. Manden bag fotoportalen er fotografen Erik Refner, som har vundet diverse fotopriser.

Stockfoto tjenestens koncept er at man betaler stykvis for hvert billede, og derfor kun betaler for det antal billeder, man står og har brug for.

Stockfoto tjenesten er inddelt i forskellige kategorier og kan bruges af både private og virksomheder. Desuden er alle billederne taget af professionelle fotografer, hvilket sikrer en tårnhøj kvalitet.