5 fejl du begår med din gele neglelak

Gele neglelak kræver lidt mere end almindelig neglelak, ikke kun i forhold til udstyr, men faktisk er hele fremgangsmåden anderledes. Det er ikke alle, der er klar over det, så når de prøver gele neglelak for første gang bliver resultatet ikke altid som ønsket. Vi gennemgår derfor her 5 fejl, du måske begår med din gele neglelak, som forhindrer dig i at få de smukke negle, du altid har drømt om.

Du forbereder ikke neglen ordentligt

Når du skal i gang med at lægge gele neglelak, er det vigtigt, at du forbereder neglen grundigt. Hvis du ikke gør det, så ender falder lakken bare hurtigt af igen. Du forbereder neglen ved at file neglens overflade, så lakken har noget at holde fast i – og så er det også vigtigt at du gnider neglen med lidt acetone på en vatrondel for at fjerne fedt og urenheder fra naturneglen. Dine negle er så klar til gele neglelakken.

Du bruger hverken base- eller topcoat

Ligesom med almindelig neglelak, så holder gele neglelak længere, hvis du bruger base- og topcoat. Det er derfor bedst, at du begynder med en base coat og lader den tørre, inden du lægger første lag gele neglelak – og så er det også altid en god idé at lægge en top coat efter sidste lag gele neglelak. Det giver ekstra shine, men bidrager også til at din lak holder længere.

Du rammer huden omkring neglene

Det er ikke nemt at lægge neglelak, og det bliver desværre heller ikke nemmere at lægge gele neglelak. Det er derfor vigtigt at du øver dig i at være præcis, når du lægger din lak. For det første ser det sjusket ud, og for det andet kan det faktisk gøre, at lakken løfter sig fra neglen, hvis den har kontakt med huden. Øvelse gør mester, men hvis du skulle ramme huden alligevel, er det vigtigt, at du fjerner det med en vatpind, inden du hærder den i LED-lampen.

Du lægger for tykke lag lak

Det kan være svært at lægge et tyndt lag gele neglelak, men det er faktisk lige netop det, du skal gøre ved første lag. Faktisk skal det være så tyndt, at du næsten ikke kan se farven. Du kan så bygge farven på med 1-2 ekstra lag, indtil du har den farve, du ønsker. Lagene skal dog gerne være så tynde som muligt, da det ellers kan være svært at hærde lagene – og så kan det selvfølgelig også få neglen til at bule ud og få den til at fremstå ujævn.

Du lader ikke lakken tørre ordentligt

Som udgangspunkt skal lakken have 30 sekunder ad gangen, men der er nogle gange, hvor den har brug for mere. Det er derfor vigtigt at du sørger for at lakken er helt tør, når den kommer ud af LED-lampen. Du kan f.eks. duppe lidt på den med en finger. Hvis den stadig er lidt klistret, skal den have en omgang mere – ellers kan det give ridser i overfladen.