3 argumenter: Derfor skal du ikke ryge hash

3 argumenter: Derfor skal du ikke ryge hash

En række argumenter og undersøgelser viser, at der er mange gode grunde til ikke at ryge hash. Her er tre af dem. 

Hvad er hash?

Hash er en betegnelse for den resinoide olie, der findes i Cannabis sativa-planten. Det indeholder mindst 60 forskellige cannabinoider, herunder THC, som er den aktive ingrediens. Det er denne ingrediens, der giver den psykoaktive virkning. Har du et misbrug kan du med fordel få professionel behandling hos Alfa Danmark, der har afdelinger i hele landet.

1. Hash kan forårsage psykiske problemer

Der er flere undersøgelser, der viser, at der er en sammenhæng mellem at ryge hash og at udvikle psykiske problemer. En undersøgelse fra 2013 viste, at der er en større risiko for at udvikle psykose, hvis man ryger hash. Anden forskning har også vist, at der er en risiko for at udvikle angst og depression, hvis man ryger hash.

2. Hash kan forårsage fysiske problemer

Der er også flere undersøgelser, der viser, at hash kan forårsage fysiske problemer. Disse problemer omfatter øget risiko for at få hjerteproblemer, nedsat lungefunktion, hovedpine og kroniske smerter.

3. Hash kan påvirke din hjerne

Hash kan påvirke din hjerne. Disse skadevirkninger omfatter hukommelsesproblemer, problemer med at lære nye ting, problemer med koncentration og indlæring og øget risiko for psykiske problemer.