4

Hvem og hvor er Cyril Malka?

Cyril Malka - Klik på billedet for en forstørrelse

Jeg er født den 6. oktober 1963 i Neuilly Plaisance, Frankrig. Jeg rejste fra Frankrig i 1982, først til Israel, hvor jeg boede i et års tid for derefter at flytte til Danmark, hvor jeg ankom i 1983.

Mine studier blev gennemført gennem flere lande og år: Frankrig for mit psykonalytiske studium og USA for de fleste af mine øvrige studier (kognitive psykologi, neuropsykologi og hypnose).

Selv om jeg oprindeligt er uddannet psykoanalytiker, arbejder jeg mest som psykoterapeut, da jeg læste til kognitiv psykolog (Rationel Følelses-Terapi).

Siden har jeg fået en uddannelse som Master Hypnotist, Certified hypnotist og Advanced Hypnotherapist. Sidstnævnte uddannelser er amerikanske.

Jeg er mest involveret i den anglo-saksiske tradition, hvorfor jeg er medlem af APA (American Psychological Association) og af National Guild of Hypnotists

logo NGH

Selv om jeg er mest kendt for at skrive og fortælle om sekternes indflydelse på psyken, har jeg efterhånden arbejdet med en del andre områder nemlig for at undgå at blive for ensporet i mit arbejde.

Jeg har arbejdet i flere projekter med bl.a. FO og Odense kommune for at integrere irakiske og kroatiske flygtninge i det danske samfund. Samt i et international projekt (Frankrig, Italien og Danmark) for at genintegrere tidligere narkomaner i samfundet, projekt “Back to Life”. Ud over disse har jeg arbejdet med mange forskellige projekter, blandt andet med tidligere fanger, der ligledes skulle tilpasses hverdagen igen.

Ud over disse projekter har jeg egen praksis, og det er ikke kun folk med problemer i forbindelse med sekterne, der kommer her, men alle mulige andre, som for eksempel parproblemer, angst, depression, rygestop m.m.

Desuden holder jeg foredrag og kurser om forskellige emner, som fx depression, at lære at sige nej, kærlighedsklodrianeri m.m.

Cyril Malka - Klik på billedet for en forstørrelse

I juni 2000, på foranledning af min kone, flyttede vi  til Frankrig, hvor vi boede i Loire-dalen. Dér deltog jeg jævnligt i et radio-program som “psy” i Radio France Bleu Touraine i fem år i alt. Disse programmer har jeg lidt efter lidt sat op som podcast på min franske side, hvor jeg også har lavet egentlige podcasts og videopodcasts.

Jeg er dog stadig meget aktiv i de danske forhold og arbejder meget med Danmark, hvor jeg også kommer for at holde diverse kurser.

Hyppigt har jeg været brugt som konsulent, og jeg har været anvendt som ekspert i forbindelse med retssager, som har haft med diverse sekter at gøre i Danmark og i Frankrig.

Måske derfor er der blevet skrevet både godt og skidt om mig. Især Scientologi, Vagttårnsselskabet og deres støtter vil have meget skidt at sige. Jeg har selv været en flittig skribent i forskellige blade og aviser, og du kan se disse artikler samt så meget offentlig kritik, som jeg har kunnet finde, og som er blevet udgivet i vores cyberbibliotek.

Jeg er dog holdt op med at beskæftige mig med oplysninger om sekterne siden august 2009. Efter 20 år på banen syntes jeg, jeg havde gjort mit. Se mere om det, her.

Jeg er gift med forfatteren og min stærkeste støtte, Britt Malka.

Jo derudover har vi en kat (siameser: Frostie).

I  2011 rev vi teltpælerne op igen og vi forlod Frankrig. Vi flyttede til Israel den 19. juni 2011 (ja! Naturligvis er katten da kommet med!). Vi bor i Haifa.

Du kan se mere om det mere psykologiske og personligudvikling i øvrigt på www.malka.dk og om sekterne på www.sekter.org og etsectera.com (begge domæner flyttet tilwww.malka.com). Se også Psyken på www.malka.dk, med nyheder om psykologien.

Du kan kontakte mig på: cyril@malka.dk

… og her – på nettet…

I dag vil du kunne finde os flere steder på nettet. Du vil kunne finde:

www.malka.dk: Denne side

www.malka.dk: Nyheder om psykologiens verden, terapi m.m.

www.hypnotiser.info: Om hypnose, på fransk

www.malka.info: Oplysninger om sekter for skoler og unge (men den risikerer at blive brugt til noget andet snart)

www.malka.fr: Psykologi og personlig udvikling på fransk

www.malka.co.uk: Psykologi og personlig udvikling på engelsk

www.nytestamente.org: Side om det Nye Testamente – Fortæller man virkelig alt?

www.hackademi.com: En skole for at lære at hacke

www.hackerguiden.com: Hackerguiden – ucensureret – Bogen om at lære at hacke for begyndere.

www.wifibogen.com: Bogen om trådløs hacking på dansk.

www.cylle.com: Cyril Malkas legeplads

 

www.dagensvits.com: Vittigheder og sjove films og billeder

Click Here to Leave a Comment Below 4 comments
tal witztum - 04/09-2012

shalom Cyril
tale du hebraisk? jeg er israeler bo i det indigt land siden 10 aret

Reply
    Cyril Malka - 05/09-2012

    כן, אני מדבר עברית, אבל לא טב. רק קצת. הייתי בכיתה א, ואני צריך לילמוד יוֹתר

    Reply
Helle Friis - 07/01-2014

Kære Malka.

Jeg har i forbindelse med et kommende speciale i cand pæd. været inde og kigge lidt på din hjemmeside. Jeg skriver bl.a om hypnose og søger derfor inspiration rundt omkring. Du omtaler på din hjemmeside en artikel af Kosslyn fra 1997, omhandlende et forsøg, hvor forsøgspersoner i hypnose reagerer på nogle gråtoner, som om det var farver. Jeg har ledt efter artiklen, men uden held. Ved du evt lidt mere om artiklen – hvad den hedder, hvor den er publiceret el.

På forhånd tak for hjælpen og
Bedste hilsner
Helle Friis

Reply

Leave a Reply: