8

Tolv ting du skal vide om mænd og utroskab

Mea Culpa

(30/10-2012) – Hvis din mand er dig utro, er det fordi han er ulykkelig i forholdet. Derfor finder han noget andet (og bedre), ikke sandt?

<Njøøøøøøøt> (eller hvordan man nu laver en buzzer-lyd)

Forkert svar!

Ifølge et studium, som blev udført af Rutger Universitetet, har 56 % af de utro mænd svaret, at de var lykkelige i deres forhold.

De er lykkelige, men ender alligevel i en anden kvindes arme, Hvordan hænger det sammen, og hvad kan der gøres ved det?

Her finder du en lille liste over tolv ting, som er gode at vide om mænd og utroskab:

1. De fleste mænd elsker stadig væk deres kone, imens de er utro
Man skal ikke tage fejl imellem ikke at elske længere og være utro. Utro mænd elsker stadig deres kone, men deres kærlighedsliv tilfredsstiller dem ikke længere.

Deres liv er blevet trivielt og tamt: Villa, Volvo og Vovse. Mænd er blevet “familiefædre”, og romantikken er skredet.

Man hører ofte kvinder beklage sig over den manglende opmærksomhed i parforholdet. Mænd lider rent faktisk under det samme, men siger det som regel ikke.

De ender med at tro, at den romantik, de leder efter, ikke længere eksisterer i forholdet, og derfor går de andetsteds og leder efter det.

For at undgå det skal I tilbringe flere aftener sammen. Sæt tid af for jer to og glem, bare en aftens tid, skoleproblemer, indkøbslister, dagplejen og andre af hverdagens trummerummer. Tag en aften bare jer to: Mere romantik, mere sex, og tal om jeres drømme, jeres håb, jeres idéer …

Hej skat2. Mænd går som regel med en kvinde de kender
Som grundregel går mænd ikke bare på bar eller natklub for at finde en kvinde.

Ifølge tallene fra foreningen Focus on the Family starter over 60 % af affærerne på arbejdspladsen.

Det er ganske enkelt et af de steder, hvor man kan komme til at møde nogen af det andet køn og lære hinanden at kende. Mange par går på arbejde, hver for sig, derefter er der børn, indkøb og forskellige aktiviteter, som man også gør adskilt.

Det er derfor vigtigt at foretage sig flere ting sammen. Man skal huske, at man har ting til fælles og gøre disse ting sammen oftere. Et forhold, også efter 10, 15 år, skal stadig dyrkes og vedligholdes.
 

3. Mange mænd vil redde deres forhold … Derfor er de utro
Ja, det kan forekomme som en selvmodsigelse, og det er det i øvrigt, men de fleste mænd elsker deres hustru og regner med, at det, at have en affære, vil “løse problemerne”.

De tror, at hvis de finder det, de savner i deres parforhold hos en anden, så vil de ikke savne det i forholdet længere.

Derfor kan sagerne ende i en slags låst situation og nogle mænd kan, i årevis, leve med deres kone på den ene side, og deres elskerinde på den anden uden nogensinde at prøve på at ændre på situationen.
 

4. De fleste mænd hader at have en affære
Jo, det er sandt, det er meget mere enkelt at se den utro mand som en umoralsk og led stodder, men ting er nu ikke så enkle eller sort/hvide.

Det er sandt, at imens sagerne står på, har mænd jo ikke noget imod det. Det sker ikke ligefrem imod deres vilje. Men bagefter, ser de ned på sig selv.

De ved godt, at de har begået et alvorligt tillidsbrud. De har knust den person de påstår at elske og at respektere, og det har de ikke ligefrem godt med.

Denne side af sagen er ofte vigtigere end man skulle tro.

En utro mand ser ofte sig selv som en fiasko.
 

5. Når affæren lige er startet, bliver han mere kåd
Når en mand begynder at have en affære, bliver han seksuelt hyperaktiv. Hans sex-impuls bliver boostet og hans kone er stadig hende, han har det bedst med, seksuelt set.

Hvis du lige pludseligt bemærker, at din mand er blevet mere hot, burde det tænde et rødt lys på dit alarmbræt.

Bemærk også når hans seximpuls bliver normal igen, fordi det vil betyde at hans affære er stabiliseret, og det vil være nemmere at få ham ud fra det tidspunkt.

6. Kvinder er lige så utro som mænd, og deres affærer er farligere for forholdet
Ifølge undersøgelser ført af Indiana Universitetet, er kvinder lige så utro som mænd, men af forskellige grunde.

Kvinder har en større tendens til at være utro af emotionnelle grunde.

Derfor kan man se en del utroskab online, altså uden fysisk kontakt og det er rent faktisk en farligere form for utroskab: Kvinden investerer sine følelser i et andet forhold, som er virtuelt, og fjerner sine følelser fra sit parforhold.

Hvis affæren kun bygger på sex, er der færre følelser involverede, knap så stærkt et bånd. Der er mere tale om et meget smertefuld fejltrin.

Det er af denne grund, at hvis man stiller dem stolen for døren, vil de fleste mænd, som skal vælge imellem deres kone eller deres elskerinde, vælge hustruen.


Conflit7. Som oftest ved kvinden, at manden er hende utro
Hvordan kunne Maria Shriver være uvidende om at Schwartzy havde en elskerinde? Og hvad med Hillary Clinton? Vidste hun virkelig ikke, hvad der foregik? Og alle de andre?

Jo, de fleste gange vidste disse kvinder udemærket, hvad der foregik. Og det er tilfældet for de fleste kvinder, som er med en mand, der er dem utro.

Mange små tegn afslører den utro mand, men det, at acceptere det der sker, er for hårdt for mange kvinder. De foretrækker derfor at leve i “uvidenhed” for at beskytte sig selv, børnene og ydmygelsen.

Fra det tidspunkt, man formulerer ordene: “Du er mig utro”, er man begyndt at gå ned ad en vej, man helst vil undgå. Kvinden kan ikke overskue følgen af dette og om, hvordan konflikten vil løses. Og hvis, stillet for valget, han valgte den anden?

Derfor foretrækker mange at lide i stilhed og lukke øjnene.

8. Problemet kan ikke løses før affæren er blevet til dagligdag
Jeg omtaler det flygtigt under punkt 5. Man kan finde en løsning på problemet, men ikke i begyndelsen af affæren.

Hvis han er i fuld gang med sin romantiske affære, kan ingen (end ikke hans kone) få ham til at tænke med “det rigtige hoved”.

Der er så mange fede ting i dette nye forhold, som er dejlig fri for alle de små dagligdagsproblemer, man har i sit faste forhold.

Hvis han bliver tvunget til at vælge, når affæren er ny og i fuld gang, risikerer det faste forhold at tabe.

Nøglen her er (igen) prævention: Hvis Fruen har forvandlet sig fra “elskerinde” til “konen der flipper ud konstant”, er der store chancer for at det slider på silken.

Naturligvis er der problemer og konflikter, der skal løses, når man lever sammen.

Men man skal ikke glemme den anden side af sagen: Også mænd elsker komplimenter (de er stort set aldrig vokset sig fra “se mig, moar” tilstanden). Derfor husk at rose dem ofte.

Og glem ikke sex. Overrask ham i ny og næ.

Kort sagt, man skal vedligholde et forhold ved at løse de problemer, der dukker op, og så skal man også puste lidttil gløderne i ny og næ for at holde varmen.

I det tilfælde, hvor han har en affære, skal du vente til efter den første tid er gået med at gå i aktion.

Romantik9. Affærer kan ofte reparere et forhold
Nej, utroskab betyder ikke nødvendigvis, at parforholdet dør.

Jeg omtaler ikke her de mænd, som har gentagne affærer (de er faktisk slet ikke emnet for denne artikel), men om de enkeltestående sager, der kan være hændt.

Og en del af dem har rent faktisk repareret et forhold.

Under denne processus har manden og kvinden forstået, hvad de ønsker for resten af deres liv.

Manden indser og forstår, at et nyt forhold er ikke nyt ret længe ad gangen og rent faktisk ikke så fantastisk alligevel.

Dette kan måske endda vaccinere ham for resten af livet.

Dog skal man tænke sig godt om, før man går tilbage til en utro mand: Var der tale om et fejltrin, som ikke vil gentage sig?

Hvis det er tilfældet, ja, det er fuldstandigt muligt, efter at have løst problemerne at få forholdet tilbage på sporet.

10. Endda efter at forholdet er tilbage på sporet, kan han savne sin elskerinde
Selv om han elsker sin kone og vil redde deres ægteskab, glemmer han ikke sin affære af denne grund.

Det, han savner, er det at have det sjovt, sex, intet ansvar.

Nogle gange er det, han savner, den måde han følte sig på, som mand, da han var sammen med elskerinden.

Hvis det er tilfældet, kan det skade forholdet på ny, da han risikerer at ville have, at hans fast forhold skal ligne det forhold, han havde med sin elskerinde.

For at undgå at falde i denne fælde, skal man handle og opføre sig som om parret var nyt igen. Genopdage hinanden, tage tid sammen. Være elskere igen.

11. Den utro mand ved udmærket godt at han har såret hende, han elsker, at han smadrer sin familie og ofrer sin ære
Jo. Den utro mand ved udmærket godt, at han er i gang med at smadre en masse ting.

Hvorfor pokkers gør han det så?

Faktisk er det, fordi han føler sig devalueret, uset og taget for givet på den ene side (i sit faste forhold), og elsket, beundret og ønsket fra sin elskerindes side.

Derfor har elskerinden en vigtig rolle i denne sag, og han kan derfor ikke undvære hende længere.

12. Hvis en mand er sin kone utro, er det ikke hendes skyld
Når en mand er sin hustru utro, er der tale om en bevidst valg.

En kone “skubber” aldrig sin mand i en elskerindes arme. Det har intet med virkeligheden at gøre.

En mand er ikke utro, fordi hans kone er som hun er. Problemet (og ikke “skylden”) er, at der har været kurre på tråden og mange kommunikationsbrist i forholdet, og begge parter har ignoreret dem.

Der er derfor altid mulighed for at sætte forholdet tilbage på sporet. (Cyril Malka)

Click Here to Leave a Comment Below 8 comments
skovfeen - 27/03-2013

Utro men kan nogle ,så fortælle mig når de forsætter og stadig påstå de stadig gerne vil en ,men de bliver med utroskaben efter kort tid igen og igen,og man for aldrig nogle forklaring,andet end der altid er alting i vejn ,men de kan ikke sætte sig ned og være 100 % ærlige,og de samarbejder selt ikke med ,at forbedre sig eller hjælpe med ,at få gang i forholdet
Jeg fatter slet ikke man kan være så følsekolde og så når man har kendt hinanden i ti år og nu for to år siden har gæld sat sig sammen med ham,personen sætter jo også sig selv i unødet gæld på denne måde.
Manden der gemmen ti år har været utro op til flere gange.

Reply
Siclk - 22/05-2013

Når manden så trods konens ønske og forsøg på initiativ til fx sex, vælger at “bakke” væk,
Ikke virker til at gide sex (eller sex med konen?)

Hvor er parret så henne?

Antal gange Sex kan tælles på en hånd hen over det sidste år…

Reply
Zeynep - 02/10-2013

Hvad nu hvis elskerinden bliver gravid? og manden vælger hende frem for konen? og vælger at blive skilt med konen? og fortæller hende at han ikke har følelser for hende mere? han siger ikke at han ikke elsker hende men at han ikke har følelser for hende mere? og til at starte med har han svært ved at sige det mens han ser hende i øjnene? men tredje gang hun spørger kigger han hende i øjnene og siger: ” Jeg har ikke følelser for dig mere, men jeg holder af dig og ville gør alt for dig ”
(fandt først ud af der var en elskerinde og at hun var gravid og det blev gift 18 dage efter vi blev skilt)
– Mit spørgsmål er: ” Hvad betyder det? ” elsker han konen, men kan ikke fortælle sandheden og hellere ville skilles? Eller er han bare et klamt dumt svin uden følelser?

Reply
  Cyril Malka - 03/10-2013

  Vi taler her om adfærd og om psykologi. Ikke om gætværk. Vi gør ikke så meget i “hvad nu hvis…” og vi bedømmer ikke folks følelser og karatertræk ud af det.

  Og “en klamt dumt svin” er ikke en psykologisk betegnelse. Selv om det var det, kan man ikke udlede det ud af få sætninger fra tredjepart.

  Venligst,

  Cyril

  Reply
Sabina - 13/04-2014

Min mand har haft en affære – han er på tinder og chatter hele tiden med 4-5 kvinder. Han er på live web cam i England. Han siger at han ikke elsker mig mere – men først da jeg tog ham i utroskab i udlandet og dukkede op som en af hans chat kontakter fra TINDER – han vil skilles nu, er der intet at gøre. Jeg har været rasende og gjort alt det mest forfærdelige. Han har været urto siden jan 2014 og jeg har først fundet ud af det nu – han har benægte og løjet. Nu vil ha have at vi skal sige til vores yngste datter at vi har taget denne beslutning i fælleskab. Han mener også at vi er to om det, jeg hår spurgt flere gange om der har været noget galt men han har siden udgangen af jan til midten af marts bedt mig om ikke at spørge til noget da han var stresset, han skulle bla. til eksamen og lave opgaver, så derfor lod jeg ham være i fred. Jeg tror jeg skal lad ham fudlstændgig i fred – hvad mener du ?

mvh Sabina

Reply
  Cyril Malka - 14/04-2014

  Goddag Sabina,

  Der er to forskellige ting i din sag (sandsynligvis mere, men lad os holde os til de to).

  For hvad den yngste datter angår (nu ved jeg ikke hvor gammel hun er, min yngste datter er 24, for eksempel 🙂 ), så har han nok ret i, at hun ikke behøver at vide, hvad der er sket. Heller ikke de ældste børn egentligt behøver at vide mere end “far og mor kan ikke sammen længere og vi bliver nødt til at få en skilsmisse”. Det er jeres privatliv og ikke børnenes. Det er en meget moderne (og forkert) opfattelse at mene at børnene har ret til at vide alt, hvad der foregår i familien. Det er en af de ting, som ikke angår børnene eller familiemedlemmer, man ikke ønsker at dele det med.

  For dit andet spørgsmål, ja, hvis han har været i gang i noget tid, har løjet om det, osv., det er ikke rigtigt noget der kan bygges meget på. Hvis han indså sine fejl og vitterligt ville arbejde (hårdt!) på det, så stod sagerne sandsynligvis anderledes til, men det ser ud til at han, oven i købet, nærmest vil have dig som “medskyldig” for situationen. Altså er der ikke meget håb på en forbedring på nuværende tidspunkt.

  Nu handler det nok om at få lavet så fornuftigt og stille og roligt en skilsmisse som muligt, for alle parters skyld.

  Venligst,

  Cyril

  Reply
luna - 15/09-2015

Hej Cyril,
Jeg er knust
Min mand døde for 2½ mdr. siden og efterfølgende har jeg fundet ud af at han har haft indtil flere affærer indtil han blev syg i foråret 2014. Han har tilmed være tilmeldt et datingbureau siden 2010- on af off , nuvel. Men alligevel.
Vi har aldrig haft fælles bankkonto, trods 20 års ægteskab. Først efter hans død, da jeg skal slette hans linkedin profil, finder jeg nogle beskeder som han helt klart har glemt at slette. De er for mit hjertet sønderrivende beskeder, som beviser at han har haft noget kørende med mindst 2 kvinder. Jeg sletter hans profil allerede 1o minutter efter jeg har læst beskederne, for de gør mig syg om hjertet – men de tænder min nysgerrighed og efter at have gennemtrævlet alle hans kontoudtog finder jeg udgifter til såvel medlemskab af et datingbureau som hotel og rejser. Hotel ophold som jeg ikke har været på og eftersom han har firma kreditkort har der ikke været grund til at trække beløbene på sit eget. Jeg må derfor gå ud fra at opholdene er betalt privat så han kunne mødes med sine elskerinder når han var “ude at rejse”.
Ikke nok med at jeg står med et enormt savn, vi har 2 piger som jeg også skal have hele igennem dette her forløb, men jeg står også med en enorm følelse af vred og svigt som jeg ikke kan få afleveret. Det er ganske frygteligt.
Min mand fik konstateret kræft i stadie 4 og døde 1 år og 3 måneder derefter. På trods af en frygtelig sygedom og grusomme fremtidsudsigter havde vi en fantastisk sidste tid sammen – alt drejede sig om vores lille familie og at der var hygge, harmoni og kærlighed i hvad vi gjorde. Min mand blev aldrig bitter i sit sygedomsforløb og jeg blev om end mere eftergivende, blød og kærlig – så det var ren harmoni i hans sidste år. Pigerne og jeg var der da han gik bort. Jeg sad og strøg ham på hånden og fortalte hvor meget jeg elskede ham og det liv vi havde haft sammen.
Han har skrevet i en bog, op til sin død, og har hyldet sit ægteskab med mig. Så jeg burde jo være “glad”, men jeg mangler stadig at vide “hvorfor” og få et “undskyld, jeg har været en idiot” fra ham.
Førende hans sygdom var 2012 og 2013 “en helt anden snak” Jeg skulle lukke en virksomhed ned i 2012 og startede i et job som jeg hadede medio 2013 – og det var hårdt og jeg hadede det. samtidig følte jeg mig meget alene i 2012 og noget af 2013, og havde også en fornemmelse af at noget var galt, men når jeg konfronterede ham, benægtede han pure.
Nu står jeg tilbage med et ønske om, at han havde fortalt mig om sine affærer inden sin død – jeg ville have tilgivet ham. Nok aldrig hvis han var sund og rask, men som sygdomssvækket og med døden som følgeskab, kunne jeg aldrig betænke mig andet. Derudover var og er han mit livs kærlighed, mit indre kompas og sunde fornuft. 23 års samliv har gjort at han er en stor del af hvordan jeg opfatter mig selv. Men jeg oplever bare, at hans affære kommer for tæt på. Når jeg lytter til hans musik på Spotify tænker jeg “har han valgt det nummer fordi han kunne lide det, eller er det et nummer han lyttede til sammen med hende i København?”
Det piner mig, at jeg ikke kan få “afleveret” min vrede og frustration til ham, og erkendelsen af at det er noget jeg skal bære resten af mit liv er en skrækkelig tanke.
Jeg kan ikke sige andet, end at utroskab er noget L…. hvis man er utilfreds i sit parforhold SÅ GØR NOGET VED DET. At gå éns nærmeste fortrolige bag om ryggen er under ingen omstændigheder svaret – for hun har aldrig haft muligheden for at sige fra!
Venligst
Luna

Reply
Christan Wiedekamm - 09/12-2016

Hej Luna
Jeg kan virkelig godt forstå din vrede over at være røvrent. Han har pisset dig op og ned af ryggen. I modsætning til psykologen, så tror jeg ikke din mand elskede dig. Han elskede sin egen syge egoisme og narcisisme. Du har bare været den gode fe, som han har brugt som en karklud til fri afbenyttelse. Utroskab er altid et valg det er aldrig noget man kommer til.
Psykologen gør meget ud af at understrege, at manden elsker konen mens han ligger og boller med elskerinden. Fis i en hornlygte siger jeg. Han siger det vel af frygt for at blive opdaget for, at han selv er med på utro holdet. Jeg siger den mand der elsker sin kone, er loyal har så meget empati, så han aldrig kunne drømme om at være utro. Den man elsker vil man ikke såre, gør man det alligevel. Så er det et eklatant nederlag og forholdet er reelt i slutfasen. Jeg er selv monogam og har igen forståelse for sidespring. Uanset om det er manden eller kvinden, der er utro. Hvis et par føler det kniber med sexlivet så kan de melde sig ind i en swinger klup eller tale med en parterapeut.
Efter mange år som enkemand, vågnede jeg op fra min zombi tilstand. Jeg har prøvet et par af de forskellige dating sider. På den ene var der flere hundrede kvinder der ønskede sig en bolleven, ved siden selvom de var i et fast forhold. Der var også en tilsvarende for mænd. Og hvad så jo vi ser et stigende antal skilsmisser, og flere og flere lever som singler. Så kan de tillade sig at bolle med hvem som helst. Kommer der følelser med, så afbrydes forholdet. Ja på det område er jeg nok gammeldags. Jeg kan ikke forudse de nye familie strukturer som dukker op. Jeg kan ikke lide dem, og set ikke overskue dem. For hvor er vi på vej hen du.

Reply

Leave a Reply: